Familie Van de Ruitenbeek Beste Buur van Dronten

De heer en mevrouw Van de Ruitenbeek uit Biddinghuizen zijn de Beste Buur Van Dronten 2020. Zij ontvingen van wethouder Peter van Bergen, Wendy Rademakers, coördinator MDF Buurtbemiddeling en Noek Pouw, directeur-bestuurder van Oost Flevoland Woondiensten (OFW) een dinerbon van Moellies. Wethouder Van Bergen: “Juist in deze tijd van Corona kun je veel voor elkaar betekenen. Het belang van een goede buur is enorm. Zeer waardevol om te zien hoe de familie Van de Ruitenbeek zich inzet. Een echte Beste Buur!”

Nooit eenzaam
“De gezelligheid, warmte en zorg die zij geven aan alle bewoners in de buurt, is in één woord geweldig! – Ze staan altijd klaar. Zo brengen ze regelmatig een kopje soep of maaltijd naar een buur of verrassen zij hen met pannenkoeken en andere lekkernijen. Ook fungeren ze regelmatig als taxi en brengen buren naar hun bestemming en terug – Door hun inzet voelen buren zich allerminst eenzaam”, zo geven verschillende buren aan.

Goud waard

“Zeker in deze tijd is een goede buur goud waard. Soms zelfs van levensbelang. We hebben negen fantastische buren in het zonnetje gezet die met hun verhalen anderen inspireren om ook naar elkaar om te kijken. Zelf vinden ze het niet meer dan normaal wat ze doen en daarom is deze prijs extra dik verdiend”, aldus Noek Pouw.

Familie Van de Ruitenbeek Beste Buur van Dronten

“Zorg goed voor je buren”

Negen genomineerden
Alle genomineerden zijn thuis bezocht door OFW, MDF Buurtbemiddeling en de gemeente Dronten. Als teken van waardering kregen zij een pakket Flevosap overhandigd. De genomineerden zijn: Melissa en Kilian – Dronten, mevrouw A. Dekkers – Dronten, mevrouw H. Klein – Dronten, de heer A. Espeldoorn – Dronten, familie de Vries – Dronten, mevrouw E. Koggel – Dronten, mevrouw A. Prins – Dronten, mevrouw L. Mulder – Biddinghuizen en familie Van de Ruitenbeek – Biddinghuizen.

Voor de vijfde keer
De verkiezing Beste Buur van Dronten wordt jaarlijks georganiseerd door Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland (MDF) buurtbemiddeling, woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten (OFW) en team Samen Actief van de gemeente Dronten om mensen die veel betekenen voor hun buren in het zonnetje te zetten. Dit jaar werd de verkiezing voor de vijfde keer georganiseerd.