Bewonersbudget

Stap 1: De spelgregels. Wat mag en wat kan niet?

Als wijkbewoner weet je als geen ander hoe je jouw wijk mooier, gezelliger en veiliger zou willen maken. Daarom stimuleert de gemeente Dronten jou als inwoner om initiatieven te ontplooien die jouw straat of buurt een echte opkikker geven. Denk bijvoorbeeld aan het opfleuren van het aangezicht van de straat, een opruimactie of een gezellige muziekavond met bewoners om de saamhorigheid te bevorderen.

SpaarvarkenBelangrijkste spelregels voor bewonersbudget

Gelukkig is er lang niet altijd geld nodig om een mooi initiatief te realiseren. Soms is dat wel het geval en dan is het goed om te weten dat het mogelijk is om bewonersbudget aan te vragen. Hiervoor gelden wel richtlijnen. Deze kan je via onderstaande link eens rustig nalezen. De belangrijkste hebben wij vast voor je opgesomd:

  • Je ontplooit samen met andere buurtbewoners het initiatief (al dan niet in samenwerking met organisaties / instanties)
  • Er bestaat draagvlak voor het initiatief in jouw buurt of straat
  • Je kan via het bewonersbudget maximaal 500 euro aanvragen
  • Het is niet toegestaan om het budget te gebruiken voor (bingo)prijzen, bedankjes en aanschaf van goederen zoals partytenten en bekers.

Stap 2: Bewonersbudget online aanvragen

Je hebt je idee al in kannen en kruiken en bent op de hoogte van alle spelregels. Alles is geregeld en medebewoners uit je buurt staan klaar om samen met jou het initiatief te realiseren. Het enige zetje in de rug die jullie nog nodig hebben is de financiële ondersteuning vanuit de gemeente. De volgende stap is dan om je aanvraag online in te dienen. Via onderstaande link kom je op het aanvraagformulier van de gemeente uit. Hier kan je inloggen met je DigiD en je aanvraag indienen.

Stap 3: Indienen van declaraties

Je hebt je aanvraag voor bewonersbudget ingediend en jawel, je verzoek wordt goedgekeurd. Gefeliciteerd!
Je ontvangt vervolgens een zogenoemd “zaaknummer” van de gemeente. Het is nu mogelijk om met dit zaaknummer online declaraties bij de gemeente in te dienen. Klik hier voor het declaratieformulier en dien deze in via onderstaande link.

Stap 4: Je initiatief vastleggen

Wanneer je bewonersbudget hebt ontvangen en je initiatief wordt ten uitvoer gebracht, dan ontvangt Samen Actief daar graag een leuk fotoverslag van. Je kunt bijvoorbeeld foto’s maken samen met andere bewoners. Het is ook mogelijk dat we langs komen voor een interview. Deze wordt dan geplaatst in de FlevoPost. Verslagen van gerealiseerde bewonersinitiatieven vind je hier op de website. Op de downloadpagina vind je interviews van initiatieven die in de FlevoPost hebben gestaan.