Train-de-trainer bijeenkomst: ‘Een levende tuin maak je zelf’ Maandag 22 mei 2023, van 19.30 tot 22.00 uur, Internationale dag van de biodiversiteit
Er worden veel leuke activiteiten georganiseerd tijdens deze opening van de initiatievenroute op zaterdag 20 mei. Het startpunt is bij Ontmoetingspark Buiten! aan De Dukdalf 2.
Kleur met jouw buurt de straat rood, wit, blauw of oranje en vraag het Koningsdagpakket bij ons aan. De winnaar wordt beloond met een leuke prijs.
Met deze tips en ideeën heb je voldoende inspiratie om meer groen te maken in jouw tuin! Waar wacht je nog op? Tegels eruit, groen erin! weekvandegroenetuin.nl
Doe deze week mee met de week van de groene tuin. In een tuin vol leven doet de natuur het werk. Vervang jij deze week ook de tegels voor wat meer groen?
Voor de zevende keer organiseerden MDF Buurtbemiddeling en Samen Actief van de gemeente Dronten de verkiezing “Beste Buur van Dronten”.
Eén van de hoogtepunten van het jaar, een dag op pad om kerstbomen en pakketten uit te delen. Zoveel dankbare reacties en we kijken nu al uit naar de foto's.
Vrijwilligers bedankt voor jullie inzet! Wat fijn dat dit na drie jaar weer mogelijk is. De mooie gesprekken en enthousiaste reacties, zo fantastisch dat we dit kunnen doen.
Is jouw buur de held van de straat, staat hij/zij altijd voor iedereen klaar of zorgt jouw buur voor saamhorigheid in de buurt? Nomineer hem of haar dan voor de verkiezing De Beste Buur 2022.”
Wil je ook een kerstboom en kerstpakket voor je buurt? Vanaf maandag 21 november is het weer mogelijk om je als buurt hiervoor in te schrijven. Wees er snel bij, want het aantal kerstbomen en pakketten is beperkt.
Wie in het najaar aan de slag gaat, kan het hele jaar door genieten van een mooie en levendige tuin. Bovendien is een mix van planten ook goed voor de biodiversiteit.
Touwtjespringen
Hoe leuk is het, als je door het dorp wandelt, fietst of rijdt en je ziet prachtig versierde huizen en straten. Doe jij mee? Lees verder wat je hiervoor kunt doen en hoe jullie je als buurt kunnen opgeven.
Hoe leuk is het, als je door het dorp wandelt, fietst of rijdt en je ziet prachtig versierde huizen en straten. Doe jij mee? Lees verder wat je hiervoor kunt doen en hoe jullie je als buurt kunnen opgeven.
Uit de vele mooie nominaties die we binnen hebben kregen, blijkt weer hoe belangrijk een goede buur is. De dankbaarheid spat van de brieven af. Juist omdat goede buren het vaak heel vanzelfsprekend vinden wat ze allemaal doen.
Doe je ook mee met een team aan Onze Dorpskwis? Geef je nu op.