Maak kans op een gratis set tulpenbollen

Planten, ontmoeten, verbinden

De Polder Pink is een initiatief van Dronten Geeft Je De Ruimte en Samen actief. Deze prachtige roze, gefranjerde tulp is niet alleen in het leven geroepen om Dronten op te fleuren. ‘Het is ook een geweldige manier om bewoners, instanties en toeristen met elkaar te verbinden’, vindt Josje Waagmeester van Dronten Geeft Je De Ruimte. ‘Samen met buurtgenoten met de handen in de klei. Gezamenlijk een bijdrage leveren aan een bloeiend Dronten waar we trots op kunnen zijn. Daar is de Polder Pink voor bedoeld.’

Voor álle Drontenaren

De Polder Pink is er voor álle Drontenaren. Voor inwoners van de gemeente Dronten, maar ook voor Dronter organisaties met een maatschappelijke functie. Denk aan scholen, kerken, bibliotheken, verzorgingstehuizen en sportverenigingen. Zo kunnen mensen in het voorjaar van 2024 op diverse plekken binnen de gemeente genieten van de prachtige bloei.

Polder Pink route

Elk voorjaar staan de tulpenvelden in het buitengebied van Dronten in bloei. Een geweldig gezicht en een echte toeristentrekker. In 2024 blijft het niet alleen bij het buitengebied, ook de dorpskernen van de gemeente Dronten kleuren mee. Hét moment voor een wandel- of fietstocht langs de prachtige roze taferelen. Na de uitgifte van de bollen gaat Dronten Geeft Je De Ruimte dan ook aan de slag met de Polder Pink route. Als inwoner van Dronten of als toerist kun je aan de hand van pinpoints de Dronter tulpen bewonderen.

In 2021 kreeg Dronten zijn eigen tulp. Bijna 350 mensen dachten mee over de naam en stemden op hun favoriet. De winnaar? De Polder Pink! Drontenaren hebben nú de kans om hun straat, wijk, park of plein op te vrolijken met deze mooie roze tulp. Zij kunnen zich aanmelden voor een gratis set tulpenbollen.

De PolderPink actie is inmiddels gesloten. Aanmelden is niet meer mogelijk.