Speellocaties Wevesgilde, Mandenmakersgilde, Schoenmakersgilde

De Gilden speellocaties

Drie speelplaatsen in de wijk De Gilden zijn aan verandering toe. Dat zijn de speelplaatsen aan de Mandenmakersgilde, Weversgilde en Schoenmakersgilde.  Volgens ons Speelruimteplan zijn deze speelplaatsen aangewezen als ontmoetingsplek. Dit houdt in wat we minder speeltoestellen plaatsen.De doelgroep vanaf 12 jaar kan gebruik maken van het ernaast gelegen speelveld aan de Smedengilde.

Maar waar heeft de buurt behoefte aan? Laat het ons weten door je idee door te geven.  Hieronder lees je de plannen die we graag aanvullen met jouw bijdrage. Er zijn ontwerpjes gemaakt om je een indruk te geven hoe het er uit kan zien. Je kunt hier je op- en aanmerkingen op geven, die we met de ontwerper bespreken.

Schoenmakersgilde

Deze speelplaats wordt gerenoveerd. De wip blijft staan en wordt opgeknapt. De stapstenen en het houten doeltje verdwijnen. Er is ruimte voor speelaanleidingen voor de jongste doelgroep. De doelgroep vanaf 12 jaar kan gebruik maken van het ernaast gelegen speelveld aan de Smedengilden. Er is een ontwerpje gemaakt om je een indruk te geven van een nieuwe indeling. Je kunt hier je op- en aanmerkingen op geven, die we met de ontwerper bespreken. Je kunt reageren tot en met 3 december 2023. De werkzaamheden staan gepland voor week 7, dat is de 2e week februari.

Mandenmakersgilde

Deze speelplaats is een pleintje met veel verharding en het ligt er versleten bij. Deze toestellen worden verwijderd en er komen geen nieuwe toestellen terug. Op dit pleintje is ruimte voor groen of een extra boom, voor schaduw op hete dagen. Je kunt reageren op het ontwerp tot en met 3 december 2023. De werkzaamheden staan gepland voor week 50, dat is de 3e week van december.

Voor de bewoners is er een mogelijkheid om gebruik te maken van het bewonersbudget voor buurt gedragen initiatieven. Kijk hiervoor op www.samenactief.nl.

Weversgilde 

Deze speelplaats is ook een pleintje met veel verharding en het ligt er ook versleten bij. De glijstang en de betonnen stapstenen worden verwijderd en er komen geen nieuwe toestellen terug.  Ook op dit pleintje is ruimte voor groen of een extra boom, voor schaduw op hete dagen. Je kunt reageren op het ontwerp tot en met 3 december 2023. De werkzaamheden staan gepland voor week 50, dat is de 3e week van december.

Voor de bewoners is er een mogelijkheid om gebruik te maken van het bewonersbudget voor buurt gedragen initiatieven . Kijk hiervoor op www.samenactief.nl.

Heb je ideeën en /of vragen, stuur dan een mail naar speelplaatsen@dronten.nl

Je kunt altijd aanvullende ideeën doorgeven via mailadres speelplaatsen@dronten.nl. Behoefte aan een ontmoetingsplek voor de buurt of andere ideeën voor de leefbaarheid van de wijk? Geef het door en kijk op deze site ook eens naar de mogelijkheden voor bijvoorbeeld het bewonersbudget. Veel buurten zijn u al voorgegaan: www.samenactief.nl

Reageren vóór 3 december 2023

Dit is de huidige speelplaats aan de Mandenmakersgilde.

Dit is het idee voor de speellocaties aan het Mandenmakersgilde. Er is ruimte voor meer groen en een extra boom. Heb je ook een leuk idee, laat het ons weten. Je kunt tot en met 3 december reageren.

Dit is de huidige speelplaats aan het Schoenmakersgilde.

Dit is het idee voor de speelplaats aan het Schoenmakersgilde. De wip blijft staan. Voor de jongste bewoners hebben we speelaanleiding in gedachte. Heb je leuke aanvullingen, laat het ons weten. Je kunt reageren tot en met 3 december 2023.

Dit is de huidige speelplaats aan het Weversgilde.

Dit is het idee voor het Weversgilde.  Er is ruimte voor ontmoeting en extra groen. Heb je een leuk idee, laat het ons weten. Je kunt reageren tot en met 3 december.

Mijn idee voor Mandenmakers-, Wevers en Schoenmakersgilde

Het zou fijn zijn als

Gemeente, kun je ook helpen met

Als inwoner wil ik bijdragen door...

Mijn gegevens zijn:

Verplicht veld

Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 3 files.