Hoe ziet je ideale ontmoetingsplek er uit?

Scoutingpad Biddinghuizen

In de buurt De Baan liggen speelplaatsen tussen de Jamboreelaan en het Scoutingpad, in een hofje en in de groenstrook aan de Zaaiviool. Deze speelplaatsen zijn aan verandering toe.  Renovatie en sanering van speellocaties in de gemeente Dronten zijn gebaseerd op het Speelruimteplan. Dit plan bepaalt in grote lijnen de koers die de gemeente volgt.

Zaaiviool in de groenstrook

De speelplaats aan de Zaaiviool in de groenstrook is aangewezen als speel/sportruimte en ontmoetingsplek. Dat houdt in dat de speeltoestellen in de toekomst wel vervangen worden. De meeste toestellen die er staan voor de jeugd vanaf 12 jaar, zijn nu nog in goede staat. Hier gaan we de speelactiviteiten aantrekkelijker maken. Welke speelactiviteit voor kinderen onder de 12 jaar zou je hier nog meer willen doen? Je bent van harte uitgenodigd om mee te denken over deze nieuwe invulling en jouw ideeën aan ons kenbaar te maken. Kies uit de speelactiviteiten die je hieronder bij de incoontjes ziet en laat ons weten wat je leuk vindt.

Er zijn wel een paar spelregels:

  • Spelen hoeft niet perse op toestellen, denk ook eens aan verstoppertje of het bouwen van een hut;
  • Het is een groot grasveld met ruimte voor van alles. Het beschikbare geld is helaas beperkt. Hoe kunnen we slim omgaan met deze ruimte?;
  • De speelplek is in de basis bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar. We zijn op zoek naar aanvulling voor kinderen onder de 12 jaar.

Wij verzamelen alle ideeën en verwerken deze in het ontwerp. Daarna ontvang je dan het eerste ontwerp van de speelplaats per e-mail, waarop je desgewenst nog opmerkingen kunt aangeven! Je kunt reageren tot en met 18 februari .

Scoutingpad in het hofje tussen de woningen

Deze speelplaats krijgt een andere invulling.  Dit speelruimteplan geeft aan dat deze speeltuin een informele ruimte wordt. Dat betekent dat als de speeltoestellen versleten zijn, we geen toestellen terugplaatsen. De toestellen halen we hier weg omdat ze echt versleten zijn. In deze buurt ligt de speelplaats in de groenstrook aan de Zaaiviool op korte afstand en is makkelijk bereikbaar.

Voor de bewoners van het hofje geeft dit de mogelijkheid om op de plaats waar nu de speeltoestellen staan, een ontmoetingsplek te maken. Hecht je waarde aan sociaal contact in je buurt of straat ? Heeft u samen met uw buren een leuk idee voor uw straat of buurt, zoals een picknickbank, een buurtbbq of het plaatsen van een kerstboom? De gemeente biedt ruimte aan inspirerende ideeën van bewoners. Initiatieven die de gemeente niet alleen mooier, leuker en beter maken maar ook socialer en toekomstbestendig. Op de website vindt u alle informatie om je initiatief verder te brengen: kijk op www.samenactief.nl wat de mogelijkheden zijn. Wil je inspiratie op doen, dan ben je hier aan het goede adres!

Je kunt altijd aanvullende ideeën doorgeven via mailadres speelplaatsen@dronten.nl of door het invullen van onderstaand formulier. Geef het door en kijk op deze site ook eens naar de mogelijkheden voor bijvoorbeeld het bewonersbudget.  Vele buurtbewoners gingen je al voor.

Gebruik de QR code op de bordjes bij de speeltuinen om op de hoogte te blijven.

Heb je vragen of een ander idee, stuur dan een mail naar speelplaatsen@dronten.nl

Heel veel succes!

Inzenddatum:18 februari 2024

Onderstaande speelopties zou ik graag in onze speeltuin terug willen zien

Klik op de gewenste spelopties. Je mag er maximaal X kiezen.

Gezien de beperkte ruimte zijn niet alle speelvormen geselecteerd om te kiezen.

Mijn gegevens zijn:

Verplicht veld