Welke keuze maak jij?

Scoutingpad Biddinghuizen

In de buurt De Baan liggen speelplaatsen tussen de Jamboreelaan en het Scoutingpad, in een hofje en in de groenstrook aan de Zaaiviool. Deze speelplaatsen zijn aan verandering toe.  Renovatie en sanering van speellocaties in de gemeente Dronten zijn gebaseerd op het Speelruimteplan. Dit plan bepaalt in grote lijnen de koers die de gemeente volgt.

Zaaiviool in de groenstrook

De wensen van de kinderen en de omwonenden rond de Zaaiviool en Scoutingpad zijn opgehaald en verwerkt in het ontwerp voor een extra speelplek in de groen strook. Welke keuze maak jij? De speelplaats met de natuurlijke uitstraling of die met de kleurrijke uitstraling? Je bent van harte uitgenodigd om jouw  keuze door te geven. Kies uit :

  • optie 1 – natuurlijke uitstraling (linker afbeelding)
  • optie 2 – kleurrijke uitstraling (rechter afbeelding)

Een laat ons weten wat je leuk vindt door de emailen naar speelplaatsen@dronten.nl

Je kunt reageren tot en met 30 april.

Scoutingpad in het hofje tussen de woningen

Deze speelplaats krijgt een andere invulling.  Dit speelruimteplan geeft aan dat deze speeltuin een informele ruimte wordt. Dat betekent dat als de speeltoestellen versleten zijn, we geen toestellen terugplaatsen. De toestellen halen we hier weg omdat ze echt versleten zijn. In deze buurt ligt de speelplaats in de groenstrook aan de Zaaiviool op korte afstand en is makkelijk bereikbaar.

Voor de bewoners van het hofje geeft dit de mogelijkheid om op de plaats waar nu de speeltoestellen staan, een ontmoetingsplek te maken. Hecht je waarde aan sociaal contact in je buurt of straat ? Heeft u samen met uw buren een leuk idee voor uw straat of buurt, zoals een picknickbank, een buurtbbq of het plaatsen van een kerstboom? De gemeente biedt ruimte aan inspirerende ideeën van bewoners. Initiatieven die de gemeente niet alleen mooier, leuker en beter maken maar ook socialer en toekomstbestendig. Op de website vindt u alle informatie om je initiatief verder te brengen: kijk op www.samenactief.nl wat de mogelijkheden zijn. Wil je inspiratie op doen, dan ben je hier aan het goede adres!

Je kunt altijd aanvullende ideeën doorgeven via mailadres speelplaatsen@dronten.nl of door het invullen van onderstaand formulier. Geef het door en kijk op deze site ook eens naar de mogelijkheden voor bijvoorbeeld het bewonersbudget.  Vele buurtbewoners gingen je al voor.

Gebruik de QR code op de bordjes bij de speeltuinen om op de hoogte te blijven.

Heb je vragen of een ander idee, stuur dan een mail naar speelplaatsen@dronten.nl

Heel veel succes!

Inzenddatum:30 april 2024