Puzzel je door Dronten en ontdek de Polderpink!

De 12.000 Polder Pink tulpenbollen die afgelopen najaar de grond in zijn gegaan, kan je nu bloeiend bewonderen op diverse locaties in Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen. Wij hebben deze locaties in kaart gebracht en dat niet alleen: wij hebben er een leuke puzzeltocht aan verbonden! Doe jij ook mee?

Het is natuurlijk superleuk om op speelse wijze onze gemeente te ontdekken en te genieten van de bloeiende PolderPink tulpen in bloei die je tijdens de puzzeltocht zult tegenkomen. Pak onderweg even een terrasje bij ontmoetingspark BUITEN! (locatie-nummer 17) en geniet van een gratis glaasje limonade!

Hoe je meedoet:

  • In de Polder Pink puzzeltocht worden 20 vragen gesteld: deze gaan over  wetenswaardigheden of elementen die je op diverse locaties zult tegenkomen.
  • Download hieronder de lijst met puzzelvragen. Het is niet noodzakelijk om deze puzzeltocht vanaf vraag 1 te doorlopen. Je bepaalt zelf bij welke vraag je wilt beginnen.
  • De tocht kan het beste in de periode half april, begin mei worden gemaakt. De kans dat je de PolderPink dan bloeiend aantreft is het grootst. Let op: tot uiterlijk 5 mei kan je je antwoorden inleveren.
  • De antwoorden op de vragen zijn in de meeste gevallen eenvoudig te vinden. Er zijn echter ook een aantal vragen waarbij je een foto moet inleveren of vragen die je niet zo maar 1-2-3 kunt beantwoorden. Hierbij is het de bedoeling dat je de locatie daadwerkelijk bezoekt óf bijvoorbeeld raad vraagt aan de plaatselijke bewoners. Uiteraard staat het je vrij om het internet te raadplegen. Kortom: aan jou de keuze hoe je de puzzeltocht maakt!
  • Verzamel alle antwoorden door ze (tijdelijk) even te noteren en maak een leuke foto bij de vragen waar een foto wordt gevraagd.
  • Wanneer je op een locatie bent aangekomen: stal dan eerst je fiets, of parkeer je auto, en wandel vervolgens naar de locatie. Op deze wijze hinder je de omwonenden niet en het bijkomend voordeel is dat je op deze wijze de locatie of buurt veel beter leert kennen. Let tijdens de puzzeltocht te allen tijde goed op het verkeer om je heen!
  • Je antwoorden lever je daarna heel eenvoudig online in via onderstaande knop. Vul bij elke vraag je antwoord in. Bij de fotovragen kan je als antwoord je foto uploaden.
  • Voor elk goed antwoord krijg je een punt. Bij sommige vragen kun je extra (bonus)punten verdienen!
  • De drie inzendingen met het hoogst aantal punten winnen een leuke prijs!
  • Winnaars ontvangen een e-mail en worden ook bekend gemaakt via onze Facebookpagina en via de gemeentelijke pagina in de FlevoPost.

Meer weten over de Polder Pink tulp?

Bekijk het hier:

Dronten heeft zijn eigen tulp: de Polder Pink!
De Polder Pink staat in bloei!